آجیل- حاوی مواد مغذی

موادی مغذی لازم برای ورزشکاران خوردن آجیل است که  باعث می شود پروتئین، فیبرهای غذایی، ویتامین E و امگا۳ به صورت همزمان وارد بدنتان شود. به همین جهت خوردن آجیل بهترین گذینه برای یک میان وعده می باشد. امگا۳ خاصیت ضد التهابی بالایی دارد و از عضلات قلب و غشای سلولی محافظت می کند. سعی کنید که بادام، فندق، روغن کلزا و پسته را در اولویت قرار دهید.

آجیل‌ها با وجود کالری زیادی که دارند، برای مدت طولانی ورزشکاران را سیر نگه می‌دارند و انرژی آن‌ها را تأمین می‌کنند. نکته مهم دیگر این است که آجیل‌ها به راحتی قابل حمل هستند و زود خراب نمی‌شوند. علاوه بر این با ترکیب آجیل و مواد غذایی دیگر می‌توان سالادها و غذاهای خوشمزه‌ای درست کرد. به همین علت این دانه‌های خوشمزه می‌توانند همراه بسیار خوبی برای کسانی باشند که ورزش حرفه‌ای را دنبال می‌کنند.خوردن آجیل در وعده صبحانه انرژی روزانه  همه را تأمین  می‌کند اما ورزشکاران باید بدانند که چربی آجیلی که در صبحانه می خورند، سبب می شود روند جذب کربوهیدرات ها کم شود و به این شکل کمک شایانی به کنترل میزان قند خون می کند. به ویژه اگر بعد از صبحانه بخواهید تمرینات ورزشی انجام دهید، به این شکل می توانید بدون پایین آمدن قند خونتان ورزش کنید .فیبر موجود در آجیل ها کمک زیادی به کند شدن روند حرکت غذا در بدن و به خصوص روده ها می کند و به این شکل بدن فرصت بیشتری برای جذب مواد مغذی دارد. آهن موجود در دانه های آجیل جذب اکسیژن در طول ورزش را بیشتر می کند و همچنین پتاسیم موجود در آجیل ها مانع گرفتگی عضلات و اسپاسم‌های بعد از تمرین ها می شوند.

مصرف منظم پسته و دیگر آجیل ها می تواند گزینه هوشمندانه ای برای کنترل سایز کمرتان باشد. آجیل ها در کنار پروتئین و فیبر حاوی چربی های سالمی هستند که می توانند به حفظ احساس سیری کمک کنند. مطالعه ای در سال ۲۰۱۱ به نتیجه جالبی رسید که  به عنوان قانون پسته از آن یاد می شود. مبنی بر اینکه وقتی افراد پسته می خورند و پوست آن در معرض دیدشان باقی می ماند. نسبت به کسانی که پوست پسته ها را دور می ریزند، مقدار کالری مصرفی آنها بیش از ۱۸ درصد کاهش می یابد. دلیل این مسئله می تواند این باشد که پوست پسته ها به فرد یادآوری می کند که چه مقدار پسته خورده و در نتیجه بطور خودکار از مصرف مقدار بیش از اندازه پسته خودداری خواهد کرد. این مسئله می تواند در مورد دیگر آجیل های دارای پوست هم صدق کند.

مواد مغذی برای ورزشکاران

تأثیر مفید چند نوع آجیل بر بدن و فعالیت ورزشی

گردو

گردو دارای اسید های چرب امگا ۳ فراوان از نوع آلفا لینولنیک اسید است. نیم کیلو گردو امگا ۳ بیشتری از یک کیلو ماهی سالمون دارد. گردو منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی گیاهی است و به کاهش التهاب بعد از تمرینات ورزشی سخت کمک می کند.

بادام زمینی

در بادام زمینی می توان آرژنین یافت که پیش ماده اکسید نیتریک است. اکسید نیتریک به بهبود گردش خون کمک می کند و سبب می شود هنگام وزنه برداری مواد مغذی بیشتری به ماهیچه ها برسد و در نتیجه شما می توانید وزنه ها سنگین تری را بلند کنید و به مدت طولانی تری بالا نگه دارید.

بادام

بادام منبعی سرشار از آنتی اکسیدان و ترکیباتی است که باعث کاهش رادیکال های آزادی که بعد از ورزش کردن تولید شده اند می شود. بادام به کاهش چربی های دور کمر هم کمک می کند.

پسته

ترکیبات پروتئینی پسته شبیه بادام است. پسته پوستی دارد که به راحتی کنده می شود و مصرف آن نسبت به سایر آجیل ها راحت تر و سریعتر است.