خواص فواید و مضرات تخمه آفتاب گردان خاصیت های خواص مغز تخمه آفتابگردان و فواید غذایی تخمه آفتابگردان و خواص درمانی تخمه آفتابگردان و خواص تخمه آفتابگردان را در وبلاگ چرچی بخوانید. آشنایی با ویتامین ها و ارزش غذایی مغز تخمه آفتاب گردان

مواد موجود در ۱۰۰ گرم تخمه آفتاب گردان 

ویتامین E ۱۰ ـ ۱۸ میلی گرم
ویتامینB1(تیامین) ۸۲/۰میلی گرم
منگنز ۷۳/۰میلی گرم
منیزیم ۴۴/۱۲۷میلی گرم
مس       ۶۳/۰میلی گرم
سلنیوم ۴۲/۲۱   میلی گرم
فسفر ۸/۲۵۳میلی گرم
ویتامین  B5 ۴۳/۲میلی گرم
فولات ۸۶/۸۱ mcg

 

فواید و خواص درمانی تخمه آفتاب گردان

 

ویتامین ها و املاح موجود در تخمه آفتاب گردان

تخمه آفتاب گردان دارای فسفر، آهن، منگنز، روی، پتاسیم، منیزیم، فولات(اسید فولیک)، ویتامین B 5 و ویتامین های گروه B می باشد که در بدن تاثیراتی را وارد می کند که کربوهیدرات ها که قندها می باشد بدن آز آن ها توسط این ویتامین ها استفاده کرده و پرانرژی می باشد.

مصرف یک مشت تخمه آفتاب گردان برای یک فرد مساوی با تامین ۵۵ درصد نیاز روزانه ویتامین  B 1 ( یا همان ۵۵ درصد تیامین ) بدن و همچنین ۹۰درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین E می باشد.

تخمه آفتاب گردان دارای اسید های چرب اشباع نشده چند باندی،اسید های چرب اشباع نشده تک باندی(برای سلامتی قلب و عروق)، اسیدلینولئیک(نوعی اسیدچرب امگا۶) می باشد.

در ۱۰۰گرم تخمه آقتاب گردان ۵۸۰ کالری انرژی نهفته می باشد.

تخمه آفتاب گردان دارای ۲۴درصد مواد پروتئینی، ۴۷درصد روغن، ۲۰درصد کربوهیدرات و سرشار از ویتامین های A ،B و E و موارد دیگری (آهن، کسیم، منیزیم، پتاسیم، فسفر) می باشد.

خواص درمانی 

طبع گل تخمه آفتاب گردان گرم وخشک است.

برای درمان لاغری

مصرف روزانه تخمه آفتاب گردان باعث درمان لاغری می شود که از روغن آفتاب گردان برای طبخ غذاها استفاده کنید بهتر می باشد.

برای درمان التهاب 

برای تسکین آلرژی و مشکلات التهابی از تخمه آفتاب گردان استفاده کنید زیرا که این تخمه منبع سرشار ویتامین ها می باشد. ویتامین E جزء ویتامین های این تخمه می باشد که کاهش دهنده التهاب می باشد. این تخمه برای افراد که به بیماری های التهابی مانند روماتوئید آرتریت، التهاب مفصل و اتخوان و آسم مبتلا هستند مفید است. همچنین تخمه برای درمان فشار خون، گرفتگی ماهیچه ها( ماهیچه قلب، راه های هوایی که نشانه آسم است)، سردردهای میگرنی و خستگی و تنش کاربرد دارد، که بدلیل وجود منیزیم در این تخمه این مشکلات را برطرف و مفید واقع می باشد.

برای درمان مشکلات قلبی و عروقی

آفتاب گردان باعث تقویت قلب می شود. دفع کلسترول از بدن بااستفاده از تخمه آفتاب گردان امکان پذیر می باشد که ترکیبات این تخمه داخل روده با کلسترول وارد نبرد می شود وجدب آن به بدن را کاهش می دهد و از طریق مدفوع آن را از بدن خارج می کند. آفتابگردان بازکننده عروق مغزی می باشد که از روغن آن در غذا و تخم آن به صورت بوداده و کم نمک استفاده کنید. به دلیل وجود منیزیم در این تخمه خطر گرفتگی رگ ها را کاهش می دهد و از سکته قلبی ناگهانی جلوگیری می کند و فشار خون بالا را پایین می آورد.

تاثیر در پوست  

مصرف تخم آفتابگردان از پوست در مقابل آسیب های اشعه UV محافظت می کند. مغز آفتابگردان را خوب كوبیده سپس كمی عرق برگ چنار به آن اضافه كنید به صورت ماسك روی پوست صورت بگذارید باعث شادابی و جلای پوست می‎گردد هفته‎ای دوبار شب‎ها استفاده كنید.

تذکر: تخمه ی بو داده به دلیل سرخ شدن و داشتن چربی در صورت مصرف زیاد ممکن است باعث جوش شوند.

در درمان اسهال و یبوست

فیبر در سیستم گوارشی بدن باعث دفع راحت تر مواد زاید از بدن می شود که تخم آفتابگردان سرشاراز فیبر می باشد. مصرف تخم آفتاب گردان برای کسانی که یبوست دارد مفید است طرز استفاده یک قاشق تخم آفتاب گردان را له کرده و با آب مخلوط کنید صاف کنید به مدت دو هفته میل کنید. برای درمان اسهال خونی نیز مفید است بطوری که ۳۰ گرم در آب ریخته و حدود ۱ ساعت حرارت دهید ( ملایم) تا پخته شود سپس با نبات یا قند شیرین کرده و میل کنید.

برای درمان سرماخوردگی و برونشیت

روغن آفتاب گردان خاصیت تب بر و آرامبخش دارد و برای رفع ناراحتی های برونش، حنجره، مشکلات ریوی و صاف شدن صدا تاثیر دارد. کسانی که دچار سرماخوردگی می شود و از سرفه ها رنج می برند مصرف تخمه آفتاب گردان به نرم شدن سینه ( تسکین سرفه ) و درمان سرماخوردگی مفید است. برای درمان سردرد همراه سرماخوردگی هم نیز مفید می باشد.

در پيشگيري از سرطان

ویتامین E موجود در آن، از سلول ها و بافت ها در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند و در نتیجه مانع از بروز بیماری های حاد مانند سرطان روده بزرگ می شود. دانه آفتابگردان حاوی مقدار زیادی سلنیوم است. این عنصر باعث کنترل عملکرد DNA در حین کد برداری شده و به این ترتیب مانع از ابتلا به سرطان می شود. علاوه بر اینکه سلنیوم باعث فعال شدن عملکرد بسیاری از پروتئین ها مانند «گلوتیشن پراکسیداز» می شود. این پروتئین ها مانع از ابتلا به سرطان می شوند. زمانی که میزان پروتئین های مفید مانند پروتئینی که به آن اشاره شد، کاهش یابد، DNA آسیب دیده و کد برداری نامناسب، آغاز ابتلا به سرطان است. مصرف این دانه به طور خاص مانع از ابتلا به بعضی از انواع سرطان ها مانند کولون، خون و پروستات می شود.

استخوان ساز

استخوان برای کلسیم نیاز دارد تا سلامت خود را حفظ کند، برای جذب بهتر کلسیم، منیزیم نیاز است که این منابع در تخمه آفتاب گردان وجود دارد.

فوايد دیگر تخمه آفتابگردان

جهت تقویت اعصاب روزانه ۲۰ گرم تخمه آفتابگردان كمی بودداده را میل كنند بعد از صبحانه مفیدتر می‎باشد. كسانی كه تصلب شرائین دارند از روغن آفتابگردان برای طبخ غذا استفاده نمایند. به خاطر وجود مقدار زیاد ویتامین Aو مواد معدنی چون فسفر، فلورین و كلسیم نه تنها برای چشم‎ها بلكه برای دندان‎هانیز مفید است. كسانی كه یرقان دارند از روغن آفتابگردان برای طبخ غذاهایشان استفاده نمایند. تخمه آفتابگردان اثرات منفی سندروم پیش از قاعدگی را تسکین می‌دهد از تشکیل سنگ کلیه پیشگیری می‌کند و به بدن کمک می‌کند تا با عفونت‌ها و بیماری‌ها مقابله کند. تخمه‌ی آفتاب‌گردان برای رشد کودکان بسیار مفيد است. سلنیم موجود در آن دی ان ای آسیب دیده را ترمیم می کند. علاوه بر آن عمل سم زدایی بدن را انجام می دهد.

 

مضرات تخمه آفتابگردان

  1. زیاده روی در مصرف تخمه آفتابگردان به دلیل چربی و کالری بالا منجر به اضافه وزن می شود .
  2. نمک به کار رفته در آنها باعث افزایش فشارخون و برخی عوارض دیگر در بدن خواهد شد.
  3. مصرف زياد تخمه آفتاب‌گردان مي‌تواند سبب افزايش تري‌گليسريد شود.
  4. مصرف زیاد آفتابگردان باعث می‎شود كه شخص با مسائل به صورت عاطفی برخورد نماید و در شخص رقت قلب بوجود آید.

 

تذكرات مهم !!

  1. بهترين زمان مصرف مغزها در طول روز صبح‌ها به عنوان ميان‌وعده است.
  2. اگر آخر شب مصرف شود چون بعد از آن مي‌خوابند، کالري آن مصرف نخواهد شد.
  3. به خاطر داشته باشید هنگامی كه خیلی گرسنه هستید تخم آفتابگردان استفاده نكنید چون معده را خسته می‎كند.
  4. از مصرف مغز تخمه ها به صورت پوست کنده و آماده حتی الامکان خودداری کنید زیرا در این صورت کالری خیلی بالاتري دریافت می کنید.
  5. علاوه بر این، احتمال اکسیده شدن این مغز تخمه ها بیش از خود تخمه هاست. درضمن اگر از هر چند تخمه ای که می خورید یکی تلخ است معنی آن این است که این تخمه ها در حال فساد هستند.
  6. توصیه می شود همیشه از آجیل های بو نداده استفاده کنید.
  7. فراموش نکنید در اثر حرارت نامطلوب، چربی تخمه نیز دستخوش تغییرات نامطلوب و روغن مفید آن به روغنی مضر تبدیل می شود.

خواص-تخمه آفتاب گردان