خواص و فواید و مضرات پسته خواص پوست سفید پسته فایده های پسته خاصیت های مغز پسته فواید پوست سبز پسته فواید پسته برای سلامتی بدن و پوست و مو، فواید پسته تر و تازه برای کودکان، زنان باردار و مردان، خواص پسته برای لاغری، دیابت و معده، عوارض پسته فواید پسته برای پوست صورت و مو فواید روغن پسته

خواص فواید و مضرات پسته

 

ارزش غذایی ۱۰۰ گرم پسته :

  • آب  ۵٫۲ گرم
    پروتئین  ۲۰ گرم
    مواد چرب  ۵۴ گرم
    مواد نشاسته ای  ۱۵ گرم
    کلسیم  ۱۳۰ میلی گرم
    فسفر  ۵۰۰ میلی گرم
    آهن  ۷٫۵ میلی گرم
    پتاسیم  ۹۵۰ میلی گرم
    ویتامین آ  ۲۳۰ واحد
    ویتامین ب۱ ۰٫۷ میلی گرم
    ویتامین ب۳ ۱٫۵ میلی گرم

 

برای تقویت سیستم امنیتی

سیستم ایمنی بدن برای تقویت و عملکرد بهتر نیاز به انواع ویتامین ها و مواد معدنی می باشد که مس، منیزیم و ویتامین های E، ویتامین B6 این نیاز بدن را تامین می کند و از بیماری های مختلف جلوگیری می کند، اگر شما بخواهید این ویتامین ها و مواد معدنی های موجود برای تامین نیاز بدن پیدا کنید ما به شما پسته را توصیه می کنیم زیرا که پسته دارای تمام این ویتامین ها و مواد مغذی و معدنی می باشد. مصرف پسته باعث می شود که سیستم ایمنی بدن در مقابل عفونت ها جلوگیری کند و همچنین باعث ساخته شدن مناسب سلول های قرمز خونی می شود.

برای افزایش خون سازی

بدن برای اکسیژن رساندن به سلول ها نیاز به هموگلوبین دارد که هموگلوبین باعث افزایش خون رسانی می شود که برای تولید این عنصر در بدن نیاز به ویتامین B6 می باشد، که با مصرف پسته می توانید این نیاز بدن را تامین کنید.

برای حفظ سلامت چشم

چشم انسان در اثر پیری و کهولت سن ضعیف و در معرض رادیکال های آزاد قرار می گیرد که بر ماکولار چشم اثر میگذارد و باعث می شود که سلامت خود را از دست بدهد. آنتی اکسیدان های موجود در پسته که در آجیل های دیگر یافت نمی شود تاثیر خوبی برای جلوگیری از آسیب های جدی این رادیکال های آزاد می شود. مصرف پسته اثرات مفید و مهم برای سلامت چشم و بینایی می گذارد.

در پیشگیری از ابتلا به دیابت

کاهش کربوهیدرات در بدن باعث می شود که قند خون پایین بیاید که مصرف پسته این عملکرد را انجام می دهد، پسته دارای مقادیر بسیاری فسفر می باشد که از مبتلا شدن به دیابت نوع ۲ جلوگیری می کند، که باعث بهبود عدم تحمل گلوکز می شود. مغز پسته در تنظیم ضربان قلب، فشار های عصبی، کنترلاسترس و دیابت تاثیر خوب و مفیدی دارد.

 در محافظت از قلب

اکثر مغزهای روغنی به عنوان همیارانی برای سلامت قلب معرفی می شوند. زیرا سرشار ازاسیدهای چرب تک اشباع نشده (مانند امگا۳ و امگا۶) هستند، در حقیقت آجیل ها یکی از گزینه های اصلی برای داشتن قلبی سالم می باشند؛ و فشارخون بالا را کاهش می دهند. البته پسته به علت دارا بودن مقادیر بسیار زیاد پتاسیم هم حائز اهمیت است و از این رو برای کاهش فشارخون گزینه بسیار مناسبی می باشد. همچنین مطالعات نشان می دهد که پسته به علت دارا بودن مقادیر بسیار فراوانی از چربی های تک اشباع نشده و فیتواسترول ها، توانایی اعجاب آوری در کاهش کلسترول بد خون (LDL) دارد. در نتیجه در بیماری های قلبی توصیه می شود که در کنار رژیم کم چربی به طور روزانه از پسته استفاده نمایند.پسته سرشار از اسید آمینه آرژنین است، که نقش مهمی را در فرآیندهای متابولیکی بدن برعهده دارد و باعث افزایش سطح نیتریک اکسید در بدن می شود؛ و نیتریک اکسید باعث جلوگیری از گرفتگی عروق (تصلب شرایین) می گردد.اکثر مغزهای روغنی به عنوان همیارانی برای سلامت قلب معرفی می شوند. زیرا سرشار از اسیدهای چرب تک اشباع نشده (مانند امگا۳ و امگا۶) هستند.

برای محافظت از پوست

پوست برای سالم ماندن و شاداب دیده شدن نیاز به ویتامین  E دارد که مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین E برای پوست مفید است که دربرابر آسیب اشعه ماورای بنفش جلوگیری می کند. پسته با دارا بودن این ویتامین به یکی از مواد غذایی های مفید برای پوست شناخته شده است اگر شما روزانه پسته مصرف کنید پوست شما در برابرآسیب اشعه ماورای بنفش مقاومت می کند و پوست شما سالم و شاداب می ماند.

در پیشگیری از سرطان

به دلیل مرگ سلول ها در بدن سرطان بوجود می آید که برخی آنتی اکسیدان ها از مرگ سلول ها در بدن می کاهند و از مبتلا شدن به سرطان جلوگیری می کنند. پسته دارای این نوع از آنتی اکسیدان ها می باشد که باعث می شود مرگ سلول ها در بدن بکاهد و مبتلا شدن به سرطان به حداقل و پیشگیری شود.

دیگر خواص مفید پسته 

  1. مغز و ذهن را تقویت می کند.
  2. دم کرده پوست سبز پسته برای رفع اسهال مفید است .
  3. برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است.
  4. برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می شود.
  5. پسته معده را تقویت می کند.
  6. برای تسکین سرفه مفید است.
  7. اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند.
  8. جوشانده پوست درخت پسته برای برطرف کردن خارش اعضای تناسلی زنان مفید است.
  9. جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است.
  10. جویدن پوست سبز پسته باعث التیام زخم های داخل دهان می شود.
  11. پسته چون حاوی مواد مغذی مناسب به همراه ویتامین ها بوده و کالری بالایی دارد ، مصرف آن به ورزشکاران، دانش آموزان، نوجوانان به خصوص در سنین رشد و به زنان باردار و شیرده توصیه می شود.
  12. دردهای کبدی را تسکین ،‌سموم بدن و یر قان ( زردی ) را از بین می برد.
  13. پسته کال اسهال ر ا درمان کرده و ضد عفونی کننده است.
  14. کسانی که درد مقعد دارند از جوشانده ی پوست و برگ درخت پسته که پنبه ای را به آن آغشته کرده اند روی موضع بگذارند.
  15. برای برطرف کردن ضرر پسته بهتر است که بعد از خوردن آن برگ زردآلو ترش یا انار ترش بخورند.
  16. برای کسانی که دوران نقاهت بیماری را می گذارنند بهتر است روزانه ۱۰ دانه پسته همراه ۳ برگه زردآلو ترش میل کنند.
  17. مسلولین یا کسانی که لاغر شده اند می توانند از روش فوق استفاده کنند.
  18. ایرانیان قدیم می گفتند اگر کسی پسر می خواهد باید پسته بخورد.
  19. برای استحکام لثه پوست سبز پسته را روی لثه بمالید و یا بجوید .
  20. خوردن پسته به قلب آرامش می دهد.
  21. مربای پوست خارجی پسته باعث تقویت قلب می شود.
  22. باز کننده انسداد و گرفتگی مجاری کبد می باشد.

خواص پسته

مضرات پسته!!

  1. مصرف زیاد پسته باعث می شود که مقدار ازت در خون بالا رود و شاید به همین علت است که عده ای معتقدند پسته باعث کثیف شدن خون می شود.
  2. اشخاصی که دچار ضعف و نارسایی کبد هستند و مبتلایان به بیماری های نقرس و دیابت و ناراحتی کلیه باید از خوردن پسته خودداری کنند.
  3. پسته از آنجایی که دارای مقدار زیادی چربی غیراشباع و پروتئین می باشد، لذا نباید بیشتر از۱۸ گرم در هفته مصرف شود.
  4. سعی کنید در خوردن پسته افراط نشود، مخصوصاً خانم‌های حامله چون باعث زردی کودک می‌شود.
  5. برای برطرف کردن ضرر پسته بهتر است که بعد از خوردن آن برگ زردآلو ترش یا انار ترش بخورند.
  6. پسته گرم و خشک بوده و لذا بـــرای افـــراد گرم مـــزاج مضر بوده و مصلح آن سکنجبین است.
  7. روغن پسته برای معده های ضعیف و بیمار ، سنگین و زیان آور است .